[SOLVED] Proxmox network issue

Clausen_IT

New Member
Mar 25, 2021
2
1
3
24
Denmark
Hello everyone :)

After i have for first time installed "Proxmox" on a "IBM System x3650 M4" i hit a network issue.

I can't ping it and id should be sitting on the correct interface. Can someone maybe give me a hint to what the issue can be here?

Should i try to install the newest driver for the network card or should it not be the problem?

I will attach some interface screenshots
 

Attachments

  • networkcommand1.PNG
    networkcommand1.PNG
    873.3 KB · Views: 15
  • command3.PNG
    command3.PNG
    855.3 KB · Views: 16

Stoiko Ivanov

Proxmox Staff Member
Staff member
May 2, 2018
6,993
1,083
164
the UP,...,NO_CARRIER in the `ip addr` output indicates that there is no link on layer 1- most likely due to the wrong port being configured
try checking which of the interfaces is actually connected to the switch/router/.... by setting all of them up - if there is a link the output will read
UP,..., LOWER_UP:
Code:
ip link set eno4 up
ip link

(do that for all your interfaces not only for eno4)

I hope this helps!
 
  • Like
Reactions: Clausen_IT

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!