Proxmox cluster no jobs :(

Discussion in 'Proxmox VE: Installation and configuration' started by Mori, Jul 9, 2018.

  1. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Jul 9, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hey.
    I'm install servers:
    1) SSD, cluster
    2) SSD, node1
    3) SSD, node2

    All servers Debian 9.4 + final free proxmox (v5+)
    hosts everywhere ok
    ntp time:
    cluster default
    node1 > cluster
    node2 > cluster

    IGMP off:
    echo 1 > /sys/devices/virtual/net/vmbr0/bridge/multicast_querier
    reboot

    Error node1:
    Error node2:
    500 cluster not ready - no quorum?
    use cluster:
    pvecm e 1

    error node2:
    Help me pls
    I'm to Russian
     
  2. Alwin

    Alwin Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    1,675
    Likes Received:
    144
    This shouldn't be needed, it's on by default. Corosync needs multicast to work.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Jul 9, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I created a cluster on server 1
    Why is not there cman?

    root@pxm1hz /etc # service cman restart
    Failed to restart cman.service: Unit cman.service not found.

    How do I set up a multicast?
     
  4. Alwin

    Alwin Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    1,675
    Likes Received:
    144
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice