Proxmox 4.2 error "Looping too fast. Throttling execution a little."

mbaldini

Active Member
Nov 7, 2015
170
21
38
Hello.

I'd like to start with my congratulations on the very well done job of creating and updating Proxmox, one of the best Linux software I use.

I'm writing because I'm having a strange problem on a new Proxmox server installed 2 weeks ago.
It's a single server, no cluster, pveversion is

Code:
proxmox-ve: 4.2-51 (running kernel: 4.4.8-1-pve)
pve-manager: 4.2-5 (running version: 4.2-5/7cf09667)
pve-kernel-4.4.6-1-pve: 4.4.6-48
pve-kernel-4.4.8-1-pve: 4.4.8-51
lvm2: 2.02.116-pve2
corosync-pve: 2.3.5-2
libqb0: 1.0-1
pve-cluster: 4.0-39
qemu-server: 4.0-75
pve-firmware: 1.1-8
libpve-common-perl: 4.0-62
libpve-access-control: 4.0-16
libpve-storage-perl: 4.0-50
pve-libspice-server1: 0.12.5-2
vncterm: 1.2-1
pve-qemu-kvm: 2.5-17
pve-container: 1.0-64
pve-firewall: 2.0-27
pve-ha-manager: 1.0-31
ksm-control-daemon: 1.2-1
glusterfs-client: 3.5.2-2+deb8u1
lxc-pve: 1.1.5-7
lxcfs: 2.0.0-pve2
cgmanager: 0.39-pve1
criu: 1.6.0-1
zfsutils: 0.6.5-pve9~jessie

Filesystem is ZFS, output of zpool status is
Code:
  pool: rpool
state: ONLINE
  scan: scrub repaired 0 in 55h38m with 0 errors on Mon May 23 08:39:00 2016
config:

        NAME                                    STATE     READ WRITE CKSUM
        rpool                                   ONLINE       0     0     0
          raidz2-0                              ONLINE       0     0     0
            sdb2                                ONLINE       0     0     0
            sdc2                                ONLINE       0     0     0
            sdd2                                ONLINE       0     0     0
            sde2                                ONLINE       0     0     0
        logs
          sda2                                  ONLINE       0     0     0
        cache
          29c54f9a-68d2-488d-8263-9a8fb9631a88  ONLINE       0     0     0

errors: No known data errors


CPU is
Code:
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 6
model           : 60
model name      : Intel(R) Core(TM) i5-4460  CPU @ 3.20GHz
stepping        : 3
microcode       : 0x1c
cpu MHz         : 3302.750

RAM is (output of free-h)
Code:
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:           15G        12G       3.1G        46M       1.7G       220M
-/+ buffers/cache:        10G       5.0G
Swap:         8.0G         0B       8.0G

On this server there are 3 VMs, one with Windows 2012 server std, one with Debian 8 and one with Mikrotik routeros
Code:
      VMID NAME                 STATUS     MEM(MB)    BOOTDISK(GB) PID
       100 Windows-2012         running    8196              64.00 2796
       101 Debian8              running    1024              32.00 6350
       110 mikrotik-dude        running    512                4.12 2887

This morning I had a lot of problems, the 3 VMs were unreacheable (not responding to ping), proxmox was responding ot ping but not ssh nor web interface were connecting, I logged on physical console and I got a lot of lines in syslog
Code:
May 23 08:36:57 pve-castiglione systemd[1]: Looping too fast. Throttling execution a little.
May 23 08:36:58 pve-castiglione systemd[1]: Looping too fast. Throttling execution a little.
May 23 08:36:59 pve-castiglione systemd[1]: Looping too fast. Throttling execution a little.
May 23 08:37:00 pve-castiglione systemd[1]: Looping too fast. Throttling execution a little.
May 23 08:37:01 pve-castiglione systemd[1]: Looping too fast. Throttling execution a little.
May 23 08:37:02 pve-castiglione systemd[1]: Looping too fast. Throttling execution a little.
May 23 08:37:03 pve-castiglione pvestatd[2681]: can't lock file '/var/log/pve/tasks/.active.lock' - Can't use an undefined value as a symbol reference at /usr/share/perl5/PVE/Tools.pm line 137.
May 23 08:37:03 pve-castiglione systemd[1]: Looping too fast. Throttling execution a little.
May 23 08:37:03 pve-castiglione pve-firewall[2679]: status update error: can't lock file '/var/lock/pvefw.lck' - Can't use an undefined value as a symbol reference at /usr/share/perl5/PVE/Tools.pm line 137.

I restarted the host and now it's working without problems, but I don't think these errors are good. Now I disabled the PVE firewall from the interface (Options - Enable Firewall: No) but it's the first time I see these strange errors on Proxmox (I have other proxmox servers).

What should I do? The server should be good or it's possibile that the error will happen again in future?

Thsnk
 

mbaldini

Active Member
Nov 7, 2015
170
21
38
Today same errors.
After a
service pve-firewall restart
errors are gone, but I think there will be errors again. And I disabled the Firewall from Proxmox GUI.
I don't understand what is going on, it's the only Proxmox installation that is giving these problems.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!