Problem with installation Windows Server 2016

przeme2

New Member
Jan 25, 2019
6
0
1
34
Hello. I have a problem with installing the system Windows Server 2016 on VM, during the installation I get a message like this "the installer is designed to load only in virtual environments supported" . I have a Fujitsu server and Windows was bought together with the server, when installing on VMWare, there is no such problem, just change one file in VM.

"smbios.addHostVendor ='TRUE'" in .vmx file

Thank you in advance for your help.
 

przeme2

New Member
Jan 25, 2019
6
0
1
34
ok, great just what should I enter in the UUID field for the Fujitsu server ??
 

LnxBil

Famous Member
Feb 21, 2015
6,472
822
163
Saarland, Germany
ok, great just what should I enter in the UUID field for the Fujitsu server ??

Maybe. You should also test to change the vendor as the message says. If you could pinpoint what the VMware setting does, you can also change that on PVE - or at least try. Best would be to use a SMBIOS extract tool on Windows to display the values.
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!