No internet access with local IP and gateway

der_ch

Member
Jan 26, 2016
6
0
21
41
Hello!

First I want to say thank you for Proxmox!

I have a "little" problem with internet access for my CT (LXC as I am running Proxmox 4.1)

proxmox-ve: 4.1-34 (running kernel: 4.2.6-1-pve)
pve-manager: 4.1-5 (running version: 4.1-5/f910ef5c)
pve-kernel-4.2.6-1-pve: 4.2.6-34
pve-kernel-4.2.2-1-pve: 4.2.2-16
lvm2: 2.02.116-pve2
corosync-pve: 2.3.5-2
libqb0: 0.17.2-1
pve-cluster: 4.0-31
qemu-server: 4.0-49
pve-firmware: 1.1-7
libpve-common-perl: 4.0-45
libpve-access-control: 4.0-11
libpve-storage-perl: 4.0-38
pve-libspice-server1: 0.12.5-2
vncterm: 1.2-1
pve-qemu-kvm: 2.5-3
pve-container: 1.0-39
pve-firewall: 2.0-15
pve-ha-manager: 1.0-19
ksm-control-daemon: 1.2-1
glusterfs-client: 3.5.2-2+deb8u1
lxc-pve: 1.1.5-6
lxcfs: 0.13-pve3
cgmanager: 0.39-pve1
criu: 1.6.0-1
zfsutils: 0.6.5-pve7~jessie

on my debian 8.2 Server (OVH Image)

When I define a "real" IP all is working, but I want to have some TKL Things installed with private IPs and proxying - here it is not working as expected...

I went through https://pve.proxmox.com/wiki/Network_Model
and installed the bridge vmbr1 with 192.168.15.20 255.255.240.0 on the host and 192.168.14.1-254 and 192.168.15.20 as gw on the clients

But I cannot ping google.com or even 8.8.8.8 from within the containers...

I tried searching but maybe I am using the wrong search terms for this... Sorry.
Ma someone link me to a solution?

Regards
CH
 
Last edited:

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!