1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HELP] cman_tool: Cannot open connection to cman, is it running ?

Discussion in 'Proxmox VE: Installation and configuration' started by semoetz, May 2, 2012.

  1. semoetz

    semoetz New Member

    Joined:
    May 2, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello guys, please help me with this one,

    First, i've cases like this post:
    Code:
    http://forum.proxmox.com/threads/9466-2-node-cluster-second-node-gone-now-i-cannot-delnode-the-2nd-node-cause-of-no-quoru
    and before i solved the problem with that, my proxmox get the other error:
    Code:
    cman_tool: Cannot open connection to cman, is it running ?
    it happend to the master and slave (proxmox1 as a master) and (proxmox2 as a slave).
    Both of nodes has the same error when i start to pvecm status.

    This is the error messages when i start cman services (via web interface):

    Starting cluster:
    Checking if cluster has been disabled at boot... [ OK ]
    Checking Network Manager... [ OK ]
    Global setup... [ OK ]
    Loading kernel modules... [ OK ]
    Mounting configfs... [ OK ]
    Starting cman... Cannot find node name in cluster.conf
    Unable to get the configuration
    Cannot find node name in cluster.conf
    cman_tool: corosync daemon didn't start Check cluster logs for details
    [FAILED]
    TASK ERROR: command '/etc/init.d/cman start' failed: exit code 1

    Here's my cluster.conf:
    Code:
    
    <?xml version="1.0"?>
    <cluster name="GSPCLUSTER1" config_version="4">
    
    
      <cman keyfile="/var/lib/pve-cluster/corosync.authkey">
      </cman>
    
    
      <clusternodes>
    
    
      </clusternodes>
    
    
    </cluster>
    
    
    
    Is there a way to remove cluster or re-create the cluster in VE 2? and how to to this? because i'm not find this in VE 2 wiki.

    thx.
     
    #1 semoetz, May 2, 2012
    Last edited: May 2, 2012
  2. tom

    tom Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    10,635
    Likes Received:
    14
  3. semoetz

    semoetz New Member

    Joined:
    May 2, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    thx for your repply tom,

    a little bit problem revealed;

    the issue is : i lost my node name in cluster.conf.

    in proxmox1 i used ccs_tool command below to add the node online (because i cannot edit directly to cluster.conf, with "permission denied" error msg).
    Code:
    ccs_tool addnode -v 1 -n 1 proxmox1 -o /etc/pve/cluster.conf
    and so with proxmox2:
    Code:
    ccs_tool addnode -v 1 -n 1 proxmox2 -o /etc/pve/cluster.conf
    Now, i can start cman services.


    The Other problem appear :
    when i want to add the node to cluster, i've got the error in both of my proxmox:
    Code:
    authentication key already exists
    any idea ??
     
    #3 semoetz, May 2, 2012
    Last edited: May 2, 2012

Share This Page