console default

Discussion in 'Proxmox VE: Installation and configuration' started by b3nw, May 21, 2018.

Tags:
  1. b3nw

    b3nw New Member
    Proxmox VE Subscriber

    Joined:
    Jul 21, 2017
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    So I've selected xterm.js as my console default option in the cluster, and configured both the host and guest system to use it, which is working, yet when I select console via the sidebar, it still goes to novnc.

    Is there a setting I'm missing?
     
  2. wolfgang

    wolfgang Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Oct 1, 2014
    Messages:
    3,759
    Likes Received:
    223
    Hi,

    KVM does not support xterm.js, so maybe this is your problem.
     
  3. fireon

    fireon Well-Known Member
    Proxmox VE Subscriber

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    2,596
    Likes Received:
    141
    Only with serial terminal, for example an default in Cloud-init.
     
  4. Tuckie

    Tuckie New Member

    Joined:
    Aug 21, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Has anyone figured out how to do this? I've enabled the serial console, so I would much prefer xterm.js.
     
  5. dcsapak

    dcsapak Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    2,513
    Likes Received:
    226
    the defaults currently only affect the button on the top right, if you want it also on the sidebar, please open an enhancement request here: https://bugzilla.proxmox.com/
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice