Can't use LXC snapshots while a Bind Mount is setup

Discussion in 'Proxmox VE: Installation and configuration' started by Junk Knight, Mar 29, 2018.

  1. Junk Knight

    Junk Knight New Member

    Joined:
    Mar 29, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I've been moving my services over to containers and it seems like containers that have a bind mount defined in /etc/pve/lxc/10x.conf can no longer be snapshot. I know snapshots in general still work because other containers and all my VM's can still be snapshot but for the two containers that I added Bind Mounts to the option is grayed out in the GUI, even on one that's I'd previously done snapshots on and they still exist for it as well.

    If anyone knows a solution for this please let me know.
     
  2. dcsapak

    dcsapak Proxmox Staff Member
    Staff Member

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    3,617
    Likes Received:
    328
    there is currently no mechanism to exclude mountpoints from snapshots, so if we find a mountpoint which cannot be snapshotted (e.g. a bindmount) then
    we cannot do a snapshot, although we already discussed a 'nosnapshot' flag, but no code yet
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. liquidox

    liquidox Member
    Proxmox Subscriber

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Has anyone found a solution for this yet? This does not yet work in latest Proxmox 5.4-3 anyway.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice