2 problems (Nested_Virtualization && pci_hp_register failed )

Psyc100

New Member
Nov 27, 2021
2
0
1
36
Hello, I have 2 problems with Proxmox (maybe my fault I discover the software :rolleyes: I do not understand everything).

For more information about the physical computer is an HP Prodesk whith an Core(TM) i5-10500, 16Gb of ram and the VTX and VTD is enabled in the bios. The Proxmox is freshly downloaded and instaled version 7.1-4 directly with the iso of Proxmox. The virtual machine is an Debian 11 with OVMF Bios, VM Ware display (due to an graphical bug with the standard VGA) on an Q35 Machine type.


First, when I start my virtual machine under Debian 11 I have this error:

Screenshot_20211127-211631_Video Player[2408].jpg

Namely that I have linked two pcie devices directly to my VM (an SSD and a network card both work perfectly for the SSD I had to use this setting in the configuration file of my vm: " args: -set device.hostpci1.x-msix-relocation=bar2 " because it generate an error at VM startup) I have of course removed these PCIE links for test but the message is still there. (i have also random try to add "pcid" on cpu but no result :p)




Then my other problem is that my Debian VM will have to host a software that needs sometimes a VM too (with qemu) i have verified my "Nested_Virtualization" on my host machine with :
"root@proxmox:~# cat /sys/module/kvm_intel/parameters/nested"

And i have a " Y " so ok i still tried to :
"options kvm-intel nested=Y" > /etc/modprobe. d/kvm-intel.conf"

Following the tutorial here but same result on my VM when I do :
egrep '(vmx|svm)' --color=always /proc/cpuinfo

I have no result on the VM. I tried to add the option "hv-evmcs" but it tells me that it depends on "hv-vapic" but that doesn't exist and when I add it in the conf file it resets all the cpu configuration o_O


Update :
after lot try, i have set the cpu to "host" in Hardware tab and is work !

thank you in advance for your help ! :D
 
Last edited:

Psyc100

New Member
Nov 27, 2021
2
0
1
36
Hello, every thinks works but i still have the error a boot and more now when i changed the CPU to "host" ...

This is a new capture :
error.PNG

Hardware has no pitchlock
For this one i have juste changed the display config this is ok

no codecs found
if is about media codecs i dont care but if i can dont have this message ? ^^


and i have found nothing to do for the pci_hp_register ...

Thanks you by advance :D
 

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!