10Gbit/s in VM

Discussion in 'Proxmox VE: Installation and configuration' started by Irek Zayniev, May 29, 2018.

  1. Irek Zayniev

    Irek Zayniev New Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Hello!
    Did someone get success to get 10Gbit/s inside VM?
    I'm using HP DL 580 G7 with 10Gbit/s NetXen interfaces. Proxmox - 5.2.
    These interfaces are in the bridge which is in VM throw virtio interface.
    From host to host there is 10Gbit/s, from 1 VM to another in the same node there is10Gbit/s, from host to the VM there is 10Gbit/s. But there is about 1.5Gbit/s from VM on one host to another VM in another host.
     
  2. janos

    janos Member

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    147
    Likes Received:
    13
    Hi,

    Yes, with openvswitch and proper sysctl configs (large tcp windows, etc, you can find many tutorials on internet), 9k mtu its working.
     
  3. Irek Zayniev

    Irek Zayniev New Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    @janos, can you please point me into one of them. I can't find something workable.
     
  4. Irek Zayniev

    Irek Zayniev New Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
  5. Irek Zayniev

    Irek Zayniev New Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I did try with MTU 9000 on nodes, on bridges (vmbr) and on VM interface.
    It is better now from VM to host - 14.7 Gbit/sec, from VM to VM on the same host - 11.2 Gbit/sec, between host and VM on another host 6.0Gbit/sec.
    But between VM on one host and VM on another, it is just 5.6Gbit/sec.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice