Search results

  1. P

    Update to 8.2.2: zpool disappears after each reboot

    Hi @apc103, thanks for chiming in, it's almost impossible that I'm the only one with this problem and so far, except for some good help, this topic didn't seem to get enough attention. Your solution made me look at my storage and I see that the pool I'm referring to here is not showing in the...
  2. P

    Update to 8.2.2: zpool disappears after each reboot

    Thank you for your ongoing help! I have read up on this masked service to get a better understanding. systemctl enable --now zfs-import.service Failed to enable unit: Unit file /lib/systemd/system/zfs-import.service is masked. systemctl unmask zfs-import.service systemctl enable --now...
  3. P

    Update to 8.2.2: zpool disappears after each reboot

    Sorry, that is chinese to me.. What I discovered: systemctl status zfs-import.service ○ zfs-import.service Loaded: masked (Reason: Unit zfs-import.service is masked.) Active: inactive (dead) EDIT: Found this advice zpool set cachefile=/etc/zfs/zpool.cache <zfs pool name>...
  4. P

    Update to 8.2.2: zpool disappears after each reboot

    Okay, that works!! :cool: Any idea why this happens because I have no clue... EDIT: rebooting my server makes the zpool disappear again
  5. P

    Update to 8.2.2: zpool disappears after each reboot

    Guys, it happened again! I restored from backup, everything was OK but now, after installing updates on Proxmox & rebooting, that zpool is gone... The disk is listed and the following command: zpool import -d /dev/disk/by-id/ata-WDC_WD30EFRX..... returns: no pools available to import SMART...
  6. P

    Update to 8.2.2: zpool disappears after each reboot

    Hi @Kingneutron, thanks for answering even if I don't like the answer... You are completely right about that. I got home and noticed that there were a lot of updates so I thought of running them when the system was less used. TBH: I'm not that familiar with ZFS and I remembered that command...
  7. P

    Update to 8.2.2: zpool disappears after each reboot

    Hi I just updated my system from 8.1.11 to 8.2.2 and whereas since v5.4, I had 'no problems at all', now 1 of my zpools has an issue. At first the zpool disappeared and after recreating it, no data (only 393KB) is showing. I don't understand what is going on and since I have done this process...
  8. P

    [SOLVED] webUI not accessible anymore

    Hi bbgeek17, that did the trick! Thank you VERY much for stepping in and solving this! Have a nice day!
  9. P

    [SOLVED] webUI not accessible anymore

    Hi I find this also very strange but could this be caused by a hard reboot? Only 9% used on my system disk. root@pve:~# ls -l /var/log/pveproxy/ total 121 -rw------- 1 root root 0 Oct 27 00:00 access.log -rw-r----- 1 www-data www-data 141681 Oct 27 00:03 access.log.1 -rw-r----- 1...
  10. P

    [SOLVED] webUI not accessible anymore

    Hi all A Nextcloud update failed and made other containers inaccessible as wel. Even the webUI was not responding anymore. After restarting the system, the webUI remains inaccessible but all containers started fine. Is it normal that access.log cannot be opened? I also restarted the pveproxy...
  11. P

    [SOLVED] Struggling to assign HDD (zfs pool) to container: could need some advice

    Hi Because of a problem with my system disk, I started from scratch with the OS. OS and vm's are on a SSD, configured as a rpool. So far, everything is working since I had backups from the vm's. I have a HDD (zpool) with data which previously was visible in the host and I passed it on to a...
  12. P

    PANIC: zfs: attempting to increase fill beyond max; probable double add in segment

    After installing another system with some backups that I had to be able to restore functionality, I'm looking at this issue again. I'm booting with ubuntu live and see all disks. The system has 2 disks: - SSD (rpool) for OS & VM's - HDD for data I was able to import the HDD but the SSD takes...
  13. P

    PANIC: zfs: attempting to increase fill beyond max; probable double add in segment

    Hi Dunuin, thank you for your help! Is that message that I quoted 100% because of a full disk? I remembered later that I had a script to offload these backups and after that they are deleted from the server. I was able to boot the server in command-line: is there something I can do from there?
  14. P

    PANIC: zfs: attempting to increase fill beyond max; probable double add in segment

    Hi all My system is not booting anymore and I get this message: PANIC: zfs: attempting to increase fill beyond max; probable double add in segment Does that imply that a disc is full (which could be possible due to automatic backups) If so, how can get access to the system to delete some of...
  15. P

    VE node frozen: impossible to connect with SSH or webGUI

    Hi Moayad, thanks for stepping in! About SSH: it seems like I am connected, tried to issue a reboot but without success. I run a few services, all local (dokuwiki, grafana, home automation, pi-hole) but none of them are accessible. The PVE GUI (webUI) cannot be loaded either so I will offload...
  16. P

    VE node frozen: impossible to connect with SSH or webGUI

    I have a single VE node (updated about 3 weeks ago) with a few containers and 1 VM which runs fine (most of the time). Since running v7.x it seems that I have more stability issues whereas with v6.x this was not the case. Now I'm on vacation and I wanted to access some services but it seems...
  17. P

    USB disconnects all the time

    Hi guys Recently I started using USB for the first time on my system, I want to use a zigbee USB stick which doesn't go well at all. The plan was to use a LXC for this but couldn't get it to work after a lot of trying I have discovered something strange. In the BIOS, I have disabled USB 3.0...
  18. P

    Kernel panic on new install

    Thanks for steppin in guys! /var/log/kern.log is empty this is the contents of /var/log/syslog Sep 9 19:51:39 pve2 rsyslogd: [origin software="rsyslogd" swVersion="8.1901.0" x-pid="583" x-info="https://www.rsyslog.com"] rsyslogd was HUPed Sep 9 19:51:39 pve2 rsyslogd: [origin...
  19. P

    Kernel panic on new install

    Hi guys, I have installed the latest release on a 2nd system that I would like to use as a backup. Installation didn't go really smooth on the system itself so took the HDD out to install PVE with another system. That went fine, move the HDD, changed the network config and was good to go...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get yours easily in our online shop.

Buy now!