Search results

  1. Increase RAIDZ2 pool by replacing all disks

    Hello, I have been searching for a reason an solution for autoexpand not working at my PVE 5.3-5 host. I intented to increase the local ZFS pool by replacing all 2 TB disks in the pool by 4TB ones. So I replaced every single disk an resilvered the RAIDZ2 pool after each disk swap. Finally a...
  2. Change NIC for VM Replication

    Hello, I have been search for this topic but was not abler to find any answer, forgive me if this question has already been answered. I have setup a two node cluster with a dedicated cluster link network that I want to use for replication and for corosync. The cluster was created in the GUI...
  3. Slow io and high io waits

    Hello, I am still quarreling around with some wired io performance issues where I could not find any likly issue match in this forum. Since Proxmox 4.4 or so (now running Proxmox 5) the disk io of our seems to be incredible bad. iostat show that the disk with the zfs pools for our vms drop to...
  4. Time drift during backup

    Hello everybody, since a few days (from the personal feeling since the time I run the update process of the proxmox host) my Windows VMs experience bad time drifts when running vzdump (Proxomox backup job). The vm are are slowing down getting behind the host time. The drift is the much the st...
  5. Getting ZVOl for VM disk

    Hello, I am pretty existed about Proxmox and ZFS and finally the ZFS-Support within Proxmox. The lack of missing GUI integration (ZFS command have to be performed by command line, scheduled task like Scrub or status report have to be done by a separate agent) can be well handled by existing...
  6. Nach Mainboard- und CPU-Tausch hängt Proxmox nach eingen Minuten

    Hallo, zuerst meine Gratulation und Begeisterung für das gelungene Proxmox VE Produkt Ich habe bereits zahlreiche Virtualisierungslösungen betrieben und bin seit ein paar Jahren nun bei Proxmox VE . Doch nun zu meinem Problem: Das Board meines Home-Servers (Intel Atom basierend / 32 GB ECC /...
  7. Intel i350 GB Dual Port adapter - shown but not working

    Hello, I am quit new to Proxmox VE and setup a Dell Server R420 with two BCM onboard adapters running Proxmox VE 2.3. Those adaptes seem not to be supported, so I installed a dual port Intel i350-T2 adapter. The adapter show in the configuration (ifconfig results shows correct vmbr0 and eth0)...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!