Search results

  1. Using ZFS Pool as "local" storage

    Hello, I have a server with ECC RAM and multiple disks, means it's equipped like a NAS. However, I want to install Proxmox and run a VM with TrueNAS Core. All relevant disks (e.g. WD Red) will be configured as passthrough for this VM. Then in TrueNAS Core I will configure these drives for ZFS...
  2. [SOLVED] PVE Node mit 2 NICs und OPNsense VM

    Hello, my PVE node has 3 NICs, none is supporting PCI Passthrough. One VM should run OPNsense as additional router in the lab. My ISP provided a router incl. modem that does not support VLAN. Port 4 of this router provides a guest LAN 192.168.179.0/24 that is logically separated from LAN. eno1...
  3. [SOLVED] Migration VM Win10 from PVE 6.4 to PVE 7.x

    Hello, I'm running an old PVE 6.4 node with several VMs. Now I want to migrate these VMs to a new PVE 7.x node. Among the VMs is 1 Win10 deployment, and this VM should be configured with optimal I/O performance on the new PVE 7.x node. What is the best practice for migrating a Win10 VM to a...
  4. PCI passthrough failure - kvm: vfio: Cannot reset device 0000:00:1f.6, no available reset mechanism.

    Hello, in my PVE host there are 2 NICs: 1 onboard Intel I219-LM 1 PCI Intel I350 quad port I want to passthrough NIC Intel I219-LM, but when I start the relevant VM I get this error and the host reboots: $ sudo qm start 100 kvm: vfio: Cannot reset device 0000:00:1f.6, no available reset...
  5. What is the correct VLAN mode on managed switch?

    Hello, my ISP (Vodafone cable) provides two internet access points: - standard (like any ISP offers) - static IP The router (here: AVM Fritz!Box 6490 cable) basically works like any other Fritz!Box with only one exception: 1 port is configured for using the static IP. I guess one could call...
  6. No ping from PVE host to router (Fritzbox)

    Hello, I have configured bond+bridge+vlan on my PVE host. The relevant network configuration (in /etc/network/interfaces) is this: source /etc/network/interfaces.d/* auto lo iface lo inet loopback iface eno1 inet manual iface enp4s0f2 inet manual iface enp4s0f3 inet manual auto bond0 iface...
  7. [SOLVED] No ping from LAN to PVE host

    Hello, I have configured a bond + bridge connected to a managed switch (D-Link DGS-1100). The connections can be illustrated like this: Router (FritzBox) <--> Switch (D-Link) <--> PVE Host The issue is that I cannot ping the PVE host from LAN. However I can ping the router from PVE Host...
  8. [SOLVED] Start VM: iothread is only valid with virtio disk or virtio-scsi-single controller, ignoring

    Hallo, ich erhalte diesen Fehler beim Start einer VM: iothread is only valid with virtio disk or virtio-scsi-single controller, ignoring Dies ist die zugehörige Konfiguration der VM: agent: 1,fstrim_cloned_disks=1 balloon: 0 bios: ovmf boot: order=scsi0;ide2 cores: 4 cpu: kvm64,flags=+aes...
  9. Network configuration, 2 routers, Management-network w/o DNS

    Hello, I have configured the network for usage of 2 routers. There's a management network 192.168.0.0/24 to router A and another network 192.168.1.0/24 to router B (FritzBox). The management network does not provide DNS, and therefore internet access via router A is not working. Currently I...
  10. [SOLVED] OVS bond+bridge: all ports of bond are down

    Hello, I have configured an OVS bond+bridge with 2 ports belonging to the bond. Here's the relevant configuration in /etc/network/interfaces: source /etc/network/interfaces.d/* auto lo iface lo inet loopback auto eno1 allow-vmbr0 eno1 ##eno1 auto enp4s0f3 allow-vmbr0 enp4s0f3 ##enp4s0f3...
  11. Static route required with OVS bond+bridge

    Hello, I have 2 routers in my network, and therefore I need a static route for a dedicated subnet. My idea was to add this line in /etc/network/interfaces: post-up ip route add <network> via <ip router> dev <interface> onlink However the static route is not shown correctly when checking with...
  12. [SOLVED] Configuration OVS bond + bridge + internal ports

    Hello, I try to configure an OVS bond + bridge + internal ports with my new Proxmox VE 7.0 installation. However, this fails although a follow the example available in relevant wiki page. This is my current /etc/network/interfaces: source /etc/network/interfaces.d/* auto lo iface lo inet...
  13. [SOLVED] PCI passthrough fails after upgrade to Proxmox 7

    Hello, my initial Proxmox installation was 6.4 and I have enable PCI passthrough successfully. This is my current /etc/default/grub: # If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update # /boot/grub/grub.cfg. # For full documentation of the options in this file, see: # info -f...
  14. Starting k3s.service fails with error: level=fatal msg="failed to find cpu cgroup (v2)"

    Hello, I have configured a container (LXC) and deployed k3s. However starting the relevant service fails. Checking the output of journal -xe there are different errors: Mai 01 20:45:48 k3s-master1 k3s[1910]: time="2021-05-01T20:45:48.689640997+02:00" level=info msg="Wrote kubeconfig...
  15. Enhance OVS config with bond 802.3ad

    Hello, I have a (working) OVS config with 1 bridge + 3 VLANs: source /etc/network/interfaces.d/* auto lo iface lo inet loopback auto enp1s0f1 iface enp1s0f1 inet manual auto eno1 iface eno1 inet manual ovs_type OVSPort ovs_bridge vmbr0 auto enp1s0f0 iface enp1s0f0 inet...
  16. [SOLVED] Cannot use LXC recovered from source - all files belong to nobody.nogroup

    Hello, I had faced a disaster affecting the root partition of Proxmox VE. Of course I have no backup, shame on me. However, I have stored and KVM virtual disk (qcow2) and any LXC virtual disk (raw) on a seperate drive (SSD) that is not affected by the disaster. So, I managed to install Proxmox...
  17. [SOLVED] Help - Proxmox VE server fails boot after power outage

    Hi, after power outage I face this issue: Proxmox VE server fails to boot. I started Live-CD, mounted LVM-root and boot partition and chroot in the system. However there are many commands not available, e.g. ls mount pvs ... I can install packages like coreutils, lvm2, ... but this does not...
  18. [SOLVED] Latest Ceph release 14.2.7

    Hi, can you please confirm when the latest Ceph release 14.2.7 is available? Regards Thomas
  19. Cleanup image for template

    Hi, can you please provide instructions how to cleanup an image to be used as template? This wiki article documents some manual steps to be executed on the VM before converting to a template. Question: Is it sufficient to execute all steps documented here? This instruction is referenced in the...
  20. [SOLVED] WebUI reports error in Ceph-Log: unable to open file - No such file or directory

    Hi, I get this error in WebUI - Ceph - Log on any node: unable to open file - No such file or directory Which logfile is WebUI trying to open here? THX

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!