Search results

  1. Corosync 3 - add second ring

    Hi, since i have quite a few problems with corosync3 since the updates from the last weeks i tried to add a second ring but somehow the config i made was broken. i think the problem is that the config i made would be for corosync2 and therefore i got errors like "no multicast port defined" on...
  2. Failed Backup stops VM

    good morning, since a few weeks, i think since i upgraded to 3.3, i have the problem that when the backup fails, it kills the guest entirely. e.g. INFO: Starting Backup of VM 205 (qemu) INFO: status = running INFO: update VM 205: -lock backup INFO: backup mode: snapshot INFO: ionice priority: 7...
  3. Help with my first HA CEPH Setup

    Hi i would like to take your help to build my first HA Ceph setup and would have some questions about the generel operation of CEPH For my first basic test i was only able to do it with 3 old Workstations to see the basic functionality of CEPH. It worked quite flawlessly except for the poor...
  4. Little Migrate Bug in combination with Snapshots?

    hi at the moment i have a new test-environment with 3 old-workstations where i'm playing with ceph (there are a few questions left, but they belong to another thread) So i have a VM with a fresh installed windows 7 and took a snapshot. in the meantime i ejected the win7 intalldisc and did a...
  5. Windows Server 2012 R2 and 0x0000005D Error

    hi, i have troubles installing Windows Server 2012 R2 on an actual PVE System. Every time the VM boots from the win2k12r2 iso i get the following error: (immediately after the windows logo appears the first time) Your PC needs to restart. Please hold down the power button. Error Code...
  6. Backup/Restore Issue with PVE2.2

    This week i installed a new PVE Host in a new environment with PVE 2.2 ISO and all updates and i found an annoying behaviour in the backup/restore-procedure. I created a new guest with 2 disks, one 400GiB and one 200GiB and even if i start a backup of the complete empty vm it takes about...
  7. PVE 2.2 restore bug

    hi, it seems like there is a restore bug in 2.2 i have a cluster of 3 nodes and backuped the system 210 on node 2 after the backup was successfull i did a restore on node 3 with the id 303 the restore itself was ok but the machine couldn't be started cause in the config file the wrong hdd...
  8. Super slow Backup with pve 2.x

    Hi, since i upgraded from PVE 1.9 to PVE 2.x i have on 2 of my 3 systems big problems with the backup-speed. All 3 are in a cluster-configuration but only for simple administration. Every VM is on the local storage and so on. This are the three systems: PVE01: Dell R710, 2x Xeon E5520, 24GB...
  9. Installation of PVE2.0 on IBM Blade Center

    Hi, at the moment i try to install the new pve 2.0 on one blade of a ibm blade center (H Chassis) but the installation isn't working cause of this error. Have you any clue how i could get rid of this? one and a half year ago i reported this error with the change from 1.5 to 1.6 but...
  10. Switch back to old vzdump-version?

    Hi, is it possible to switch back to an old vzdump-version? the actual vzdump (1.2-15) which came with 1.9 drives me crazy. when the backup starts i can see the rise of the .dat file, e.g. 12GB in 5 minutes and then happens nothing (12gb is the size of the vm, so it would be finished from the...
  11. PVE1.9 Kernel 2.6.32-6 and Proxmox Mailgateway = Fail

    hi i think i'm the victim of some sort of bug with the new kernel-version 2.6.32-6. if u use the free proxmox mailgateway version in a kvm-host with pve kernel version 2.6.32-6 the host hangs up on start. some times the boot is successful but after a few minutes the mailgateway hangs up with...
  12. Unable to kill a vmtar process

    hi, i have the problem that i can't kill a hung up vmtar process from a backup-procedure. The problem starts with a strange behavior after a few minutes of a "big" machine started to backup. For example, the backup of a smaller one with a 8GB tar needs about 16 minutes. When i start to...
  13. min. System Requirements for Harddisk

    hi at the moment i'm testing a little bit with a Dell Poweredge R710 and i tried to install the system on a small flash drive (http://geizhals.at/a377713.html) at the installation i get this error: "hardisk too small (1GB) at /usr/bin/proxinstall line 541" can someone give me the minimum...
  14. How to use more local storage?

    hi i'm using PVE now since about 2 months on 8 blades with about 18 VMs and i'm really glad i got it recommended Now i wish to use PVE on a DELL R710 where i have two raids, one raid1 and one raid5 Initially i tried to install it on an integrated SD-Modul with a 16GB SD-Card but GRUB has a...
  15. Cluster - Node-Order

    hi Is there any way to change the order of the cluster nodes. For the moment I have e.g. following sequence: PVE01, PVE02, PVE04, PVE03, and would naturally like to make the nodes-order correctly without the need to remove and re-add. would be great if there is an easy possibility thanks...
  16. Installation issue with 1.6

    hi i discovered PVE before ~3weeks and i'm really glad about this superior solution, but with the 1.6 ISO i have a little installation issue on my ibm blades. IBM Blade H Chassis (88524XG) with HS21 Blades During the boot process, the installation routine stops with the error message that...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!