Search results

  1. Why one of my nodes have a different PVE kernel version ?

    Hi I have 3 nodes in my lab. Two of them have Linux 5.15.35-1-pve #1 SMP PVE 5.15.35-3 as their kernel. The other one have Linux 5.15.35-1-pve #1 SMP PVE 5.15.35-2 I have checked the source list on all machines and they are the same. The two that have the same versions are NUC PCs with i7...
  2. Proxmox NIC and WIFI adapter passthrough to VM not accessable via NIC/LAN

    Hi, I need to use a WIFI adapter on one of my VMs to be able to access an specific equipment. If I connect the usb wifi adapter, although the NICs are connected as before, I cannot access the server or ping it. As soon as I remove the adapter and reboot again, everything works. I think I...
  3. unable to get (default) repository when running prune in the CLI

    Hi I'm trying to prune running proxmox-backup-client prune vm/105 --keep-hourly 25 --keep-daily 8 --keep-weekly 2 --keep-monthly 1 and this is the error I'm getting Error: unable to get (default) repository My backup per the GUI runs at 01:45 am, but I have a local job at the VE host that...
  4. Host Memory used is bigger than the sum of VMs

    Hi all I'm running Proxmox at a 24 x Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2620 v2 @ 2.10GHz (2 Sockets) with 256GB of RAM Linux versions Linux 5.11.22-3-pve #1 SMP PVE 5.11.22-6 Proxmox pve-manager/7.0-11 Right now I have 5 VMs running. 4 Ubuntu servers, 1x32GB RAM,1x16GB RAM, 1x 4GB/8GB RAM ballooning...
  5. I can see the ZFS disk but it doesn't show on zpool list

    Hi I did screw up. I remove my PBS backup disk from the server and from the ZFS disks. I can see the disk on the disks list of the GUI. If I try to wipe it, it says disk/partition '/dev/sdb' has a holder (500) I tried to import it through the command line using zpool import -a -f -d /dev/sdb...
  6. watchdog: BUG: soft lockup after installing VE 7

    Hi I upgraded my ve from 6.4.11 to 7.0.2 last night. Looking in the boot process i can see that my PVE is LVM2 all clean Then I see errors that is the same watchdog: BUG: soft lockup - CPU#1 stuck for 22s Then like 20 seconds or so later watchdog: BUG: soft lockup - CPU#1 stuck for 23s...
  7. High IO Delay - How to find culprit ?

    Hi I have a 24 core Xeon 2620 with 2 processors and 128 Gb of run. The OS HD is a M.2 flash drive. The CPU won't go higher than 5%, the memory is at 45% usage. But I'm seeing IO delays constantly averaging 5% with peaks higher than 20%. Looking in the summary page of each VM I didn't any IO...
  8. Joining a cluster with already created guests VM

    Hi I saw a video on youtube stating that we should have no guest VM when joining a cluster. I haven't found any mention of it in the documentation. Is it really the case ?
  9. OPNSense Passthrough Ethernet or WAN - Having disconnections

    Hi all I set up a OPNSense VM in a NUC machine. It has only one ethernet, so I added an USB-C dongle with another ethernet. This USB-C is passed through to the OPNsense as the WAN port. It looks ok, but I'm getting a lot of disconnections or at least the gateway is unable to ping 8.8.8.8 and...
  10. Freebsd 12.1 VM - QEMU guest agent

    Hi all I'm new at Proxmox, so bear with me. I just installed a VM based on a hardened Freebsd 12.1 (Opnsense 20.7.5). I'm looking for a way to install the QEMU guest agent. Since Opnsense blocks outside packages I have been unable to compile the agent aborche has created...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!