Search results

  1. Move cloud-init drive

    my solution: backup the vm delete the vm restore the vm in the new storage
  2. Error 500 or 596 if resizing a disk shortly after a clone

    I dont like these kind of low effort post from forum staff. There is no forum rule prohibiting that kind of posts(there are no forum rules at all) and a 24h bump post is a common way to gain attention of forums, don't really know what's the problem on that.... just put forum rules sticked if...
  3. Error 500 or 596 if resizing a disk shortly after a clone

    Hi, I use for some test a notebook with a 2c4t 3rd gen intel cpu, 8GB Ram, 500GB HDD partitioned as installer default. Not fast at all! As an example, if I clone a template with a 34GB disk( ~2min clone time) and then I quickly resize it to 50GB via the GUI I get a error 500. This happens only...
  4. bwlimit does not work as expected

    Hi all, I'm trying to do some operations, cloning templates first of all, with bwlimits to simulate slow storage and/or slow network. Under no circumstances these limits are respected, in fact the clone operations go always at full speed. What I've tried: clone from API call clone from gui...
  5. Import disk from file using API

    A bit of necroposting confirming that taking the image file from storage:iso/image does not work with the API endpoint move_disk It only works with qm importdisk cli utility(in fact, importdisk can take the image from any path) Any updates on the importdisk functionality in the API endpoint...
  6. [SOLVED] ZFS EFI boot(RAID 1) and intel_iommu=on boot parameter

    Nevermind, I found the way edit /etc/kernel/cmdline and ad (intel or amd) iommu stuf run pve-efiboot-tool refresh
  7. [SOLVED] ZFS EFI boot(RAID 1) and intel_iommu=on boot parameter

    Hi, I have this mirrored zfs install brand new and I'm 99% done in configuring it the usual way I do. The system fully support PCI Passthrough since that a classical install with grub works https://pve.proxmox.com/wiki/Pci_passthrough#Introduction The part in the wiki where...
  8. LXC Debian 9.9 takes two IPs even if he has static configuration

    Hi, I have this strage behaviour on only this container. He has a static IPconfigured but it also take a dhcp lease without any specific configuration This problem appears only on this LXC. Do you have some infos on how to debug and solve this problem? I have already tried to remove network...
  9. Proxmox VE 5.4 released!

    where can I get more info on hooks scripts?
  10. Openvswitch does not work on startup on PVE 5

    No particular reasons, when I've installed the new pve I've forgotten to enable non-subscriber repos after disabling the subscribers one.
  11. Openvswitch does not work on startup on PVE 5

    Nope, fresh 5.0 install in both cases(production server and test machine) proxmox-ve: 5.0-19 (running kernel: 4.10.17-2-pve) pve-manager: 5.0-30 (running version: 5.0-30/5ab26bc) pve-kernel-4.10.17-2-pve: 4.10.17-19 libpve-http-server-perl: 2.0-6 lvm2: 2.02.168-pve3 corosync: 2.4.2-pve3 libqb0...
  12. Openvswitch does not work on startup on PVE 5

    If it's a full systemd service why is in the /run/systemd/generator.late/ folder and not in one of the default one? For example, networking.service is /lib/systemd/system/networking.service Maybe youre referring to the syntax of the service script. But as i can see...
  13. Openvswitch does not work on startup on PVE 5

    After some researches, I've found that it is not exactly as you say. The script is still SysVinit but gets converted every time to a systemd service by an utilily in the debian system. systemd-sysv-generator I've found no way to edit this file and make it persistent on every reboot. But I...
  14. Openvswitch does not work on startup on PVE 5

    I had this issue also on PVE 4.4 but solve by editing /etc/init.d/openvswitch-switch with this patch diff -u ~/openvswitch-switch.old openvswitch-switch --- /root/openvswitch-switch.old 2015-05-06 10:37:34.036076834 +0200 +++ openvswitch-switch 2015-05-06 11:20:21.776809573 +0200 @@...
  15. pFsense and OVS switch with VLANs

    Thanks for your answer. So you're referring to "vlan_mode=native-untagged" in bond0 options? This option is in fact irrelevant since I added another vlan and both vlans pass through bond0. I also noticed that saying "vlan_mode=access tag=1" or "tag=1" is the same since setting tag options...
  16. pFsense and OVS switch with VLANs

    Hi I've this setup on my lab Since I need to separate the VMS into vlans and I dont have any real switch between pFsense and Proxmox Server, I need to setup a virtual switch on proxmox host and then attach al vms to the bridge as vlans/OVSIntport The bond should see all the vlans since I...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!