Search results

  1. e1000 driver hang

    FWIW I have the same LM218 or whatever it is chipset in my Dell Precision T5810 Xeon tower. I was shocked and amazed to discover that. I'll hopefully be replacing it with a PCI-E NIC with SR-IOV support soon though and then just turning it off entirely. Unreal that Intel would let an issue...
  2. [SOLVED] Proxmox Won't Boot with Latest Kernel 5.13.19-2-pve

    I fixed this back in ~December by doing the following - systemctl mask ifupdown2-pre and I said to myself "I should do that on all my other boxes right now before I forget what I did!" I guess I'm glad I didn't as it seems from looking at this thread that it's only my PN50s that should suffer...
  3. virtfs / virtio 9p plans to incorporate?

    Hey sorry for the delay! Let me see ... I create a loopback bridge with no physical interface on each Proxmox box - /etc/network/interfaces auto vmbr1 iface vmbr1 inet manual address 10.50.250.1/24 bridge-ports none bridge-stp off bridge-fd 0 then on the VM I...
  4. VMs not surviving migrations

    Hello all, I've spent several days reading everything I could find online and trying everything I could think of, and I'm finally at the end of my rope. When I first built my PVE cluster way back when, I could live migrate here, there and everywhere with no issues. I've somewhat recently...
  5. ACME with NSUPDATE not working

    I had a similar issue and had to remove 'export' from the front of the variables specified in the acme.sh docs ... e.g. NSUPDATE_KEY=/mnt/pve/cephfs/nsupdate.key instead of - export NSUPDATE_KEY=/mnt/pve/cephfs/nsupdate.key I changed and tried a few things in a short period (all suggested...
  6. Error: Message too long in External Metric

    No, I did not mean the patch ... patch is awesome, thanks - everything is working great for me now. I meant changing the link MTU to 1450 on the Proxmox box just to fix this reporting issue ... that is the "that" that I was saying could likely have additional (and very difficult and confusing...
  7. Error: Message too long in External Metric

    Won't that make the box drop any packets that come in between 1450 - 1500? Which could be important cluster traffic, or important VM stuff (NFS, iSCSI) ... etc.? I think unless one is willing to make their entire network 1450, probably best to wait if that is the only fix, no? Edit: I just...
  8. Error: Message too long in External Metric

    My setup matches almost exactly, that's funny (and maybe the root of our problem!), and yes, same deal with the MTUs in the container, interesting - bash-5.0# ip a | grep -i mtu 1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN qlen 1000 8863: eth1@if8864...
  9. Error: Message too long in External Metric

    root@NUC10i3FNH-2:~# ip l 1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT group default qlen 1000 link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00 2: eno1: <BROADCAST,MULTICAST,SLAVE,UP,LOWER_UP> mtu 9000 qdisc pfifo_fast master bond0 state UP mode...
  10. Error: Message too long in External Metric

    I'm seeing the same errors today all these months later, also on latest - root@NUC10i3FNH-2:~# pveversion -v proxmox-ve: 6.2-2 (running kernel: 5.4.65-1-pve) pve-manager: 6.2-12 (running version: 6.2-12/b287dd27) pve-kernel-5.4: 6.2-7 pve-kernel-helper: 6.2-7 pve-kernel-5.4.65-1-pve: 5.4.65-1...
  11. virtfs / virtio 9p plans to incorporate?

    Re-bump. Spent two days rebuilding boxes to get all this supported and mounting. Everything is *mounting* fine, but the directory appears empty on all my Alpine Linux and K3OS (also Alpine Linux based I believe) VMs! I do the exact same thing on an Ubuntu VM and I can see the contents of the...
  12. How to fix this: received packet on bond0 with own address as source address ?

    I'll let you guess which one does not have a bond, lol - I'm going to try disabling the untagged VLAN 1 on the member ports of one of the other units and then try another reboot tonight to see if that fixes it.
  13. How to fix this: received packet on bond0 with own address as source address ?

    Alright, just had to reboot the router due to flaky internet, so I took the opportunity to test this theory and sadly, all four boxes again have 1 minute of uptime when I get back online :-/ One of them has a bond but only one link even (for easy switch to dual links when I get around to...
  14. e1000 driver hang

    I'm not having a good time with my USB-C GigE adapters. I'm not sure if it's the adapters (probably) or the NUCs, but the adapters keep disappearing entirely. I've got them paired with the onboard in a LACP LAG (not a supported configuration from what I read, but it works) as that's about all...
  15. How to fix this: received packet on bond0 with own address as source address ?

    Asus RT-AC5300 w/ Merlin WRT 384.19 Yeah, but that shouldn't make Debian/Proxmox crash and burn should it? Oooo, this sounds like a very good test. I'll give it a try as soon as I can and report back!
  16. How to fix this: received packet on bond0 with own address as source address ?

    Ok, so I'm getting a flood of this same error, and then a Proxmox reboot, on all three of my nodes when I reboot my router?!?? I tried ifupdown2 and the problem continued. I added the sleeps to ifenslave (which helped my bonds pick up the interfaces that were being left out) - and I've...
  17. e1000 driver hang

    I just picked up some USB-C to GigE adapters for my NUCs. Trying everything mentioned in this thread didn't seem to be resolving it for me. I then ended up leaving both links up in a LACP LAG (not a supported configuration, but I've had no issues) with my VLAN interfaces bound to the bond, so...
  18. backup of container fails? [solved]

    "Fix" how? If you wouldn't mind sharing. I'm having the same issue.
  19. A lot of cluster fails after upgrade 5.4 to 6.0.4

    I know this post is kinda old, so it's my own damn fault for sure for just taking something from the internet and adding it to my server to try to shut up a warning message - but I would NOT advise making these changes - doing so left me with a very broken cluster that took me more than three...
  20. dockerd: sync duration of 1.x, expected less than 1s

    I've had this problem for a while here now, and I've turned the internet upside down trying to figure it out, but there is very, very little information out there about this specific warning. It is extremely consistent and reproducible in my PVE setup though, so I figured I'd ask here! May 28...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!