Search results

  1. [SOLVED] No boot when using GPU passthrough settings PVE6

    When I looked back through the logs, I could only find the one error about not being able to find the module with a note of the "options vfio-pci" line in vfio.conf. I attempted it again with passthrough options, and it worked. I cannot determine the source of the problem, and am guessing it...
  2. [SOLVED] No boot when using GPU passthrough settings PVE6

    No. I'm certain I did not update initramfs because I had only at first modified the files through a live CD to get it to boot at all. But what broke passthrough? The hardware has not changed. The card is in same slot and is being recognized with the same number and Ids. I double checked the...
  3. 6.0 problems

    You could try: 1) check the downloaded file with hash to make sure it's not corrupted 2) maybe check it again after copying to the USB stick 3) Is your partition big enough? Proper format? 4) not rufus or iso maker...make the USB with dd if=proxmox-ve_*.iso of=/dev/XYZ bs=1M
  4. Official Documentation on Remove Old Kernels

    It does remove them in version 6. https://www.proxmox.com/en/news/press-releases/proxmox-ve-6-0
  5. 6.0 problems

    https://pve.proxmox.com/wiki/Upgrade_from_5.x_to_6.0#Troubleshooting Did you try: apt -f install
  6. [SOLVED] No boot when using GPU passthrough settings PVE6

    Regarding problems with GPU passthrough, would the setting of pc-q35-3.1 on a VM affect the booting of the host, when the VM is not set to boot? I could not get the host system to boot, and ended up commenting out all of the "modules" files entry, the modprobe.d conf files regarding video...
  7. [SOLVED] qm terminal [vmid] results in nothing - no logs, no errors?

    I just discovered after reading through dmesg again that grub was still showing ttys0 instead of ttyS0. although I'm sure I updated it, after running update-grub again and rebooting, I'm good to go.
  8. [SOLVED] qm terminal [vmid] results in nothing - no logs, no errors?

    Also, this shows in syslog after xterm.js launch attempt (no apparent errors): Apr 26 08:51:24 pve pvedaemon[18032]: <root@pam> successful auth for user 'root@pam' Apr 26 08:51:42 pve pvedaemon[29399]: starting qemu termproxy UPID:pve:000072D7:0EEC53B3:5CC2FEDE:vncproxy:140:root@pam: Apr 26...
  9. [SOLVED] qm terminal [vmid] results in nothing - no logs, no errors?

    Hi, need help troubleshooting a no-response behavior after opening an xterm.js window for a VM. I created a new VM with Ubuntu 18.04 and selected settings like my other VMs: I have "serial0: socket" and "sockets: 1" in the config file. I also changed the grub file to read "console=tty0...
  10. [SOLVED] ZFS Raid 10 with 4 SSD and cache...SLOW.

    I am starting to understand fio better, thanks for the link. When I took one of the drives offline from the LSI Raid I discovered the alarm works quite nicely! But the kids are in bed at the moment, so I will attend to that test in the future. I ran 60-second tests read and write. LSIRaid...
  11. [SOLVED] ZFS Raid 10 with 4 SSD and cache...SLOW.

    That sounds great, can you suggest the fio parameters? I have used it, but an not sure what are the most appropriate settings. The examples I found online are for rigs with higher specs, and when I searched Proxmox forum postings regarding fio, everyone just says use fio. But no examples are...
  12. [SOLVED] ZFS Raid 10 with 4 SSD and cache...SLOW.

    Here's where I ended up, for what it's worth: I proceeded to create a Raid01 using mdadm with the 4 SSDs, and it now shows: The other 4 spinners ended up on the LSI raid card which worked great once I figured out the commands: When I was transferring large files and folders to the LSIRaid...
  13. [SOLVED] ZFS Raid 10 with 4 SSD and cache...SLOW.

    The numbers with the HDD ZFS Raid10 pool was probably around 70-100MB/s. I would need someone to confirm if this is a relevant issue, but as I have observed speed, I am finding that when reading off of the SSD zpool and writing to another drive I'm sometimes getting ~70MB/s and sometimes...
  14. [SOLVED] ZFS Raid 10 with 4 SSD and cache...SLOW.

    Thanks, atime was already off, but I changed the other noted settings. It all seems to have made a slight difference. Thanks for the link. It helps to describe what I'm experiencing.
  15. [SOLVED] ZFS Raid 10 with 4 SSD and cache...SLOW.

    I think I might have just started to understand my problematic thinking. Maybe I was expecting a RAID01 on ZFS? And of course I have a RAID10. I have backups of regular backups... My goal was to boost speed without a single drive failure bringing the whole thing down. I understand the...
  16. [SOLVED] ZFS Raid 10 with 4 SSD and cache...SLOW.

    A 40GB partition on the Crucial root drive, but it didn't really change the performance numbers. I think it's a MX200. I don't understand something about ZFS. Alone, I had the entire data on my just one HP SSD and of course the IO was bottlenecked. But it was faster than with 4 on ZFS. This...
  17. [SOLVED] ZFS Raid 10 with 4 SSD and cache...SLOW.

    I had a Raid 10 ZFS pool over 4 HDD with a SSD cache, and I thought "I wish I had known about ZFS sooner". So I put together a Raid 10 ZFS pool over 4 SSD (and later added a SSD cache), and am thinking to myself, what did I miss? I have compression on. These numbers are worse than the...
  18. [SOLVED] Is there a better approach? Backup/duplicity/encrypt/copy?

    Just discovered this reference to a vzdump hook! Nice...
  19. Network setup, can't ping CT routed IP

    I got hung up on this too. My rule of thumb is NICs get ip addresses, not bridges. But my exception is the node on vmbr0.

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!