Search results

  1. [SOLVED] backups from cron | api

    Hi, Trying to setup a cron job, for doing regular backups to PBS. Trying to use an API token for authentication. I selected my backup-user, created an API token. And now want to use that token with my backup command: root@server:~# proxmox-backup-client backup root.pxar:/ --repository...
  2. synchronize onsite pbs backups to an offsite pbs installation

    Hi, Is it possible to configure synchronization of a local PBS datastore to a remote PBS install? Perhaps specify which backups to keep offsite, and for how long, etc? We are currently rsyncing VMs to onsite freenas, and then use zfs snapshots/replication to achieve offsite copies of the...
  3. wheezy, fstrim resulting in blocked requests on ceph

    Hi, Today we changed storage for a (debian wheezy) VM to SCSI with virtio SCSI and and rebooted. Came up fine. Storage is on ceph. (three node cluster, 10G network, with total of 12 OSDs) Then we issued "fstrim -v / " on the VM and some trouble appeared: in the wheezy guest we received...
  4. unexplained regular drops in ceph performance

    Hi all, We see the following output of ceph bench: > root@ceph1:~# rados bench -p scbench 600 write --no-cleanup > Maintaining 16 concurrent writes of 4194304 bytes for up to 600 seconds or 0 objects > Object prefix: benchmark_data_pm1_36584 > sec Cur ops started finished avg MB/s cur...
  5. ceph cluster / public network question

    Hi, We have a three-node proxmox/ceph setup, with a 10G internal (meshed, 10.10.89.0) network and a public (1G) network. We would like ALL heavy traffic to be on the 10G network. However, we also see a lot of traffic on ports 680? on the 1G public network. Google tells me: "The "public"...
  6. don't understand ifconfig stats

    Hi, Another question. Three node proxmox, with a meshed ceph-network (10.10.89.1/2/3) on eth2 and eth3, on 10Gbit intel nics. eth0 is vmbr0 with the external ip / dns. ifconfig looks like this, nota bene the TX and TX values: eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 68:05:ca:43:3a:8c UP...
  7. windows 2008 guest, uefi, install iso doesn't boot

    Hi! I'm trying to virtualise a windows 2008 x64 server running on uefi hardware into proxmox. A created a system backup using the windows backup application. Now trying to restore that backup in proxmox, using the windows installation media. That's where things stop working... Created a VM...
  8. add existing image to new vm

    Hi, I have read several posts, where they say: copy the image to the proper location (./images/100/vm-100-disk-1.raw) and then it should appear in the gui as an unused disk, ready to be assigned to the machine. However, this does not seem to work here. I can of course add a second disk to a...
  9. data / os disks, snapshots

    Hi, Just wondering if there is a good solution for this: One mailserver in proxmox, two disks, one with the OS, other disk containing data, mounted on /var/vmail for maildir data. I create a snapshot and then start a big software update. The server runs for a few hours, but the updates turn...
  10. unable to delete the 'local' storage

    Hi, I have created a "local-btrfs" storage on my nodes, and to prevent misstakes I would like I would like to delete the default 'local' storage on my proxmox 4.2 nodes. I'm not getting an error, but the 'local' storage is also not going away. :-) Is it perhaps impossible to delete that...
  11. switchless 3-node ceph, direct connections

    Hi, Is it possible to use direct 10G connections between my three proxmox/ceph machines for ceph traffic? The machines have dual 10G nic plus regular gigabit nics, so physically I can connect the machines to each other on 10G. I'm just not sure how to configure the 10G nics. Should I be...
  12. recreated ceph, no access

    Hi, Just testing everything here. I recreated the ceph component of our proxmox test cluster, using new disks: HEALTH_OK, quorum: yes, etc, etc. All looks good, ceph-wise. Trying to add this fresh ceph storage to proxmox now: the storage appears on all hosts, however no status values appear...
  13. new install, error during benchmark: -5

    Hi, We have started evaluating proxmox and it looks _very_ interesting. Setup a test environment, three servers, used pveceph, and we're HEALTH_OK, quorum yes, etc, etc, all looking pretty good, 3 osds, 3up/in. Now for some testing: rados bench -p scbench 1000 write --no-cleanup works...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!