Search results

  1. NVME passthrough

    I figured things out: 1. add 1bb1:5013 to vfio-pci.ids in /etc/default/grub 2. add 1bb1:5013 to options vfio-pci ids= in /etc/modprobe.d/vfio.conf 3. When creating the VM, in UEFI de-select creation of EFI disk. 4. Add the NVME device passthrough first (hostpci0). 5. Add other passthrough...
  2. PCIe/NVME Server Crash

    Had the same issue, still investigating...
  3. NVME passthrough

    Anyone on this? How to use the NVME "raw" w/o any emulation?
  4. NVME passthrough

    I want to pass-through an NVME drive, the ID is 1bb1:5013 / 48:00.0 Its in it's own IOMMU group: # find /sys/kernel/iommu_groups/ -type l |grep "53" /sys/kernel/iommu_groups/53/devices/0000:48:00.0 Do I have to add 1bb1:5013 to pci-stub.ids= or vfio-pci.ids= in grub's config? Also, How to add...
  5. Clean PVE install and old VM disks

    For some reason the USB stick I made with PVE (dd mode) errored out ... it's now unformattable so I have to buy a new one tomorrow. Also, with PVE installed on 2 disks (ZFS raid1) - do I have to select any particular disk as the "boot" disk in the bios?
  6. Direct Disk passthrough to a Win10 VM

    I want to pass-through an NVME drive, the ID is 1bb1:5013 / 48:00.0 Its in it's own IOMMU group: # find /sys/kernel/iommu_groups/ -type l |grep "53" /sys/kernel/iommu_groups/53/devices/0000:48:00.0 Do I have to add 1bb1:5013 to pci-stub.ids= or vfio-pci.ids= in grub's config? Also, How to add...
  7. Clean PVE install and old VM disks

    Turns out the lan cable was at fault here, backup jobs complete normally with another cable. Right now I'm verifying all the backups in PBS, when that's done I'll do the new PVE install and restore VM configs and storage.cfg's entries.
  8. Clean PVE install and old VM disks

    This keeps happening, I can't backup anything... Both PVE and PBS are updated: PVE: 6.4.13 PBS: 2.0-4 Tried rebooting them - no change. Changed the switch - no change. Changed the cable - so far all looks to be normal... 1 vm with a 300G disk backed up normally.. testing more. Hopefully...
  9. Clean PVE install and old VM disks

    After several attempts, the VM got backed up, but... what was causing this? The backup server and PVE are on the same gigabit switch, no troubles there.
  10. Clean PVE install and old VM disks

    Also... this happens one some backups... What is causing this? In PVE: 106: 2021-10-27 21:26:29 INFO: 68% (44.2 GiB of 65.0 GiB) in 6m 26s, read: 111.3 MiB/s, write: 111.3 MiB/s 106: 2021-10-27 21:26:35 INFO: 69% (44.9 GiB of 65.0 GiB) in 6m 32s, read: 111.3 MiB/s, write: 111.3 MiB/s 106...
  11. Clean PVE install and old VM disks

    If I backup /etc/pve/* and simply restore it on the new install, w/o wiping the VM storage disk(s) - will the VMs work? Do I have to backup anything else on the host, just in case? Btw.. PVE tried to backup a non-existing .iso placed in the virtual cd/dvd drive. Maybe undesired behavior ...
  12. Clean PVE install and old VM disks

    I'm running a PBS server on another PC right now. In PVE - 2 separate data stores added from Datacenter -> Storage -> PBS After all VMs are backed up - I'll do a clean install PVE on the 2 SSDs. Question is - how to restore the VMs after that? Is there something specific ?
  13. Clean PVE install and old VM disks

    Does the PVE installer support software raid for the OS itself?
  14. Clean PVE install and old VM disks

    So, if I do backups - the VMs will still exist on the NVME. After new PVE install on SSDs it won't see the storage, but can't I just add the storage back and copy the VM configs folder? There was something about this in the forum but I can't find it. It was about the "storage config" and "vm...
  15. Clean PVE install and old VM disks

    I don't want to move the VM disks storage, they'll stay where they are. It's just the PVE install disk (HDD) that will "go away" and be replaced with 2 SSDs. After the PVE is installed - how will it see the existing VM disks / configs? What do I have to backup from the old install & restore on...
  16. Clean PVE install and old VM disks

    Hello, Few questions guys.. I've been thinking of doing a clean install of PVE (it's currently residing on an old 320 GB HDD) - on 2 250GB SSDs (in raid 1 mode, if possible, just to have some redundancy in case 1 of them fails). The VMs are on 2 disks - 1x 2TB HDD (backups mostly) and 1x 1TB...
  17. vTPM support - do we have guide to add the vTPM support?

    Hopefully someone's working on vTPM for PVE, cause Winblows 11 would require it.... Its better to have some type of implementation, instead of all the trickery that would otherwise be required to install W11 w/o TPM.
  18. FreeBSD Guest - wrong ram usage

    Then... I don't know why I don't have this on the "stock" 13.0 ...
  19. FreeBSD Guest - wrong ram usage

    Did you install something additional or not? Because on FreeBSD 13.0 with qemu-guest-agent (the one from the first post) installed & enabled, I get: # info balloon...
  20. FreeBSD Guest - wrong ram usage

    Looks like FreeBSD doesn't have an "info balloon" command.

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE, Proxmox Backup Server, and Proxmox Mail Gateway.
We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!