Recent content by Scott Zupek

  1. [SOLVED] PVE 6.0.x doesn't load kvm_amd (EYPC 7551)

    I have found the problem, the boot order was set to ISDM first which had the old kernel version. I have removed that boot option and booted from the SSD RAID and lsmod | grep -i kvm loaded the appropriate virtualization and performance is back to "normal". Thank you!
  2. [SOLVED] PVE 6.0.x doesn't load kvm_amd (EYPC 7551)

    Even though I just installed fresh (though it detected an old version I said to not use it) I am guessing I'll need to reinstall again...unless someone has some magic on how to get 5.x kernel chugging along
  3. [SOLVED] PVE 6.0.x doesn't load kvm_amd (EYPC 7551)

    root@C14G-H1-PVE:~# pveversion pve-manager/6.0-7/28984024 (running kernel: 4.15.18-18-pve) root@C14G-H1-PVE:~# pveversion -v proxmox-ve: 6.0-2 (running kernel: 4.15.18-18-pve) pve-manager: 6.0-7 (running version: 6.0-7/28984024) pve-kernel-5.0: 6.0-8 pve-kernel-helper: 6.0-8...
  4. [SOLVED] PVE 6.0.x doesn't load kvm_amd (EYPC 7551)

    Please advise as I need to get production up and running again. Should I just revert back to the PVE 5.x version? Had to R&R due to no backups and a hardware failure. Upgraded/installed PVE6.0.1 on EYPC 7551 but it's not loading the virtualization module and manually doesn't seem to cut it...
  5. ENOUGH WITH THE pve-root sizing crap!!

    ran # dpkg --list | grep pve-kernel then apt purge pve-kernel-4.15.17-1-pve and THIS time it was successful, even though the 2 reboots and attempts BEFORE this post it wasn't. This allowed me to run 'apt upgrade' The SDCARDs are provided by Dell with Raid 1. I understand the fastest possible...
  6. ENOUGH WITH THE pve-root sizing crap!!

    I installed Proxmox VE on a 16GB card. I let Proxmox installer handle the storage configuration automatically. EVERY SINGLE TIME I INSTALL A new 'apt install' I run out of space and rebooting no longer fixes the problem! If someone has a CLEAR (read non, pipe this and > that and % there to f^%k...
  7. Created a BASH script to convert json to csv

    I have created a bash script that will strip the special characters from the .json file and organize via comma delimited CSV file. Original JSON file provided by the pvesh get <resource> --output-format json You will have duplicate headers but it's still useful for SQL import commands. Read...
  8. Access to more than 4GB of non-volite storage possible on the O/S itself?

    I have installed via Baremetal ISO and the physical host is setup with Mirrored 16GB S.D. cards for the o/s while all non-OS storage is provided via iSCSI. The problem I running into is I can't seem to avoid filling up the 204MB available on /dev/mapper/pve-root (which is just a syslink to...
  9. RESOLVED: Can't get any VMs to communicate on VLANs

    Thank you for the response. RESOLVED: Out of all the things it ended up being, it was a faulty switch configuration, NOT my /etc/network/interfaces configuration. To answer your question, I was trying everything under the sun to get it work, but in all honesty, the OUT OF BOX solution works...
  10. A stop job is running...

    Also confirmed this is happening to me with all the vm's powered off. It sometimes takes 20 mins, 60 mins or 4 hours but it eventually restarts. I am on the latest available during this time and it happens EVERY SINGLE TIME, in which I usually just use iDRAC to warm reboot the device. I...
  11. RESOLVED: Can't get any VMs to communicate on VLANs

    auto lo iface lo inet loopback iface eno1 inet manual iface eno2 inet manual iface eno1v201 inet manual iface eno2v201 inet manual auto bond0 iface bond0 inet manual bond-slaves eno1 eno2 bond-miimon 100 bond-mode active-backup auto bond0201 iface bond0201 inet...
  12. RESOLVED: Can't get any VMs to communicate on VLANs

    This is getting on my last nerve. This documentation is WAYYYY too vague https://pve.proxmox.com/wiki/Network_Configuration I have since created the bond0 and assigned eno1 and eno2 and assigned the bond-type to active-backup and it works great for VLAN1(untagged) traffic just like it always...
  13. RESOLVED: Can't get any VMs to communicate on VLANs

    Thank you for the reply. Unfortunately your first example is where I started and it did not work, probably due to starting the VM with a VLAN assigned to the guest VM didn't create the vmbr0v201 as you suggested. I did manually create it and it's adapters and restart to try that and it also...
  14. RESOLVED: Can't get any VMs to communicate on VLANs

    I noticed I have MANUAL instead of STATIC in the vmbr0201 line in interfaces file. I will update to STATIC even though I don't know if I need an IP ADDRESS (again I don't want the Promox host reachable through my clients VMs/vlans), reboot and report back.
  15. RESOLVED: Can't get any VMs to communicate on VLANs

    RESOLVED: See last thread as the issue ended up being a switch and firewall config issue, not Proxmox VE. My fault. ------ Original thread below ------ I have kept the trial small. I installed a new VM on the default bridge (vmbr0) and tagged it for vlan 201 (and bridge was vlan aware) I was...

About

The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. We think our community is one of the best thanks to people like you!

Get your subscription!

The Proxmox team works very hard to make sure you are running the best software and getting stable updates and security enhancements, as well as quick enterprise support. Tens of thousands of happy customers have a Proxmox subscription. Get your own in 60 seconds.

Buy now!