Results 1 to 3 of 3

Thread: [HELP] cman_tool: Cannot open connection to cman, is it running ?

  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Posts
    2

    Default [HELP] cman_tool: Cannot open connection to cman, is it running ?

    Hello guys, please help me with this one,

    First, i've cases like this post:
    Code:
    http://forum.proxmox.com/threads/9466-2-node-cluster-second-node-gone-now-i-cannot-delnode-the-2nd-node-cause-of-no-quoru
    and before i solved the problem with that, my proxmox get the other error:
    Code:
    cman_tool: Cannot open connection to cman, is it running ?
    it happend to the master and slave (proxmox1 as a master) and (proxmox2 as a slave).
    Both of nodes has the same error when i start to pvecm status.

    This is the error messages when i start cman services (via web interface):

    Starting cluster:
    Checking if cluster has been disabled at boot... [ OK ]
    Checking Network Manager... [ OK ]
    Global setup... [ OK ]
    Loading kernel modules... [ OK ]
    Mounting configfs... [ OK ]
    Starting cman... Cannot find node name in cluster.conf
    Unable to get the configuration
    Cannot find node name in cluster.conf
    cman_tool: corosync daemon didn't start Check cluster logs for details
    [FAILED]
    TASK ERROR: command '/etc/init.d/cman start' failed: exit code 1

    Here's my cluster.conf:
    Code:
    <?xml version="1.0"?>
    <cluster name="GSPCLUSTER1" config_version="4">
    
    
      <cman keyfile="/var/lib/pve-cluster/corosync.authkey">
      </cman>
    
    
      <clusternodes>
    
    
      </clusternodes>
    
    
    </cluster>
    Is there a way to remove cluster or re-create the cluster in VE 2? and how to to this? because i'm not find this in VE 2 wiki.

    thx.
    Last edited by semoetz; 05-02-2012 at 08:58 PM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,561

    Default Re: [HELP] cman_tool: Cannot open connection to cman, is it running ?

    there is no master/slave in Proxmox VE 2.0. instead of recreating you need to find the cause of the issue.

    does your network supports IP multicast? See http://pve.proxmox.com/wiki/Multicast_notes
    Best regards,
    Tom

    Do you have already a Commercial Support Subscription? - If not, Buy now

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Posts
    2

    Default Re: [HELP] cman_tool: Cannot open connection to cman, is it running ?

    thx for your repply tom,

    a little bit problem revealed;

    the issue is : i lost my node name in cluster.conf.

    in proxmox1 i used ccs_tool command below to add the node online (because i cannot edit directly to cluster.conf, with "permission denied" error msg).
    Code:
    ccs_tool addnode -v 1 -n 1 proxmox1 -o /etc/pve/cluster.conf
    and so with proxmox2:
    Code:
    ccs_tool addnode -v 1 -n 1 proxmox2 -o /etc/pve/cluster.conf
    Now, i can start cman services.


    The Other problem appear :
    when i want to add the node to cluster, i've got the error in both of my proxmox:
    Code:
    authentication key already exists
    any idea ??
    Last edited by semoetz; 05-02-2012 at 10:20 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •